Simplement brillant…

Per què escriure aguna cosa quan de tant en tant resulta molt més interessant llegir i traslladar a la resta allò que tan t’ha agradat? avui m’ho estalvio… Ho farà el gran Joan Ollé per mi… (Font: El Periodico de Catalunya

11/12/2008 SET X SET
Mala estrella

JOAN OLLÉ
És famós: parla per la ràdio, surt per la tele, escriu als diaris, puja als escenaris, el fan sortir a les revistes i el conviden a les festes. Sembla assequible i atent: quan els fans l’aborden pel carrer, aixecant el polze, com volent dir: “Ei, que ets dels nostres”, ell, des de darrere de les seves ulleres de pasta, els torna un somriure obert d’estrella de rock que passa els seus millors moments. Té talent i és un exemple per als joves. Només té un defecte: tracta correctament els seus iguals, millor els seus superiors, però malament els més petits.
I ara mateix el veiem, enmig de molta gent, cridant com un energumen, deixant a l’altura de la merda una jove col.laboradora que, segons ha dit ell mateix, no té ni puta idea de res, és una inútil, un zero a l’esquerra. La noia intenta argumentar, però ell, que ha agafat empenta i se sent a gust en el seu paper, no escolta, només es va embalant exponencialment en la seva ferocitat davant de la fragilitat de la seva presa. Té públic, do de paraula i algú a qui fer molt de mal, ¿què més vol? I com més s’enfonsa la noia, més esmola el seu ganivet el carnisser. ¿Què deu estar pagant, ella? ¿No haver sucumbit als encants del personatge? ¿No riure-li totes i cada una de les seves gràcies com es mereix? ¿Haver-se cregut innocentment el seu bon rotllet, la seva falsa modèstia? ¿La quota que s’ha de satisfer per tenir línia directa amb Déu?
Al final de la seva actuació no hi va haver aplaudiments i va quedar suspesa a l’aire una boirina d’infinita tristesa. Com a les nits d’estiu, vam veure caure una estrella. Si no condueix a res semblant a la bondat, ¿per a què serveix la intel.ligència?

Anuncios

Un comentario sobre “Simplement brillant…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s