Baixar la bandera…

Ja de ple en el 2009, hi ha coses que em segueixen sorprenent. Em sap greu que una vegada més faci especial ressò dels abusos als que estem sotmesos els ciutadans sempre amb el beneplàcit dels governs, que tot i que volen fer-nos pensar que els nostres drets estan molt ben protegits em sorprenen constantment.

Parlem doncs del sector del TAXI, i més concretament del que paguem per a fer servir un “servei públic” que massa sovint no sembla si un servei ni massa públic. Però bé, avui no entrarem en les típiques batalletes del taxi…no parlarem de la temperatura que el taxista creu que serà la més idònia per a nosaltres o per a ells. Ni tampoc no parlarem del fet d’empapar-nos de les emissores de ràdio ni del volum que decideixen els seus conductors…

Ja que pel que sembla, un cop a dins no tenim tants drets, parlem del que paguem per aquest servei de LUXE. Perquè que ningú no ho oblidi…agafar un taxi avui dia és sense dubte un servei de LUXE. Vindria a ser com llogar un cotxe amb xofer per a fer un determinat recorregut.

Sigui com sigui, hem començat el 2009 amb una pujada de preus del 6,2%. I la majoria ens preguntem per aquesta apujada tenint en compte que fa pocs dies ens assabentàvem que des que va començar l’any 2008, els preus de la benzina i del gas-oil han baixat un 21.4 i 25,7% respectivament… No se suposa que des del diferents sindicats del Taxi sempre argumentaven que les pujades responien a l’alt preu del barril de cru??? Doncs bé, fa escassament dues setmanes vaig sentir una entrevista on un responsable del Sindicat del Taxi de Catalunya deia que aquesta pujada no tenia res a veure amb la baixada del preu del carburant. Explicava que aquesta baixada del preu es veurà reflectida en un abaratiment del preu dels taxis de Catalunya de cara al 2011…apostes? Jo des d’aquí m’animo a apostar a que al 2011 el preu dels taxis a Catalunya serà encara més prohibitiu.

A banda d’això, volia aturar-me un moment sobre la taula de preus dels Taxis de tota Espanya i més concretament de la de Catalunya publicada fa pocs dies pel Periódico de Catalunya:

preus-taxi 

Bé, doncs la història que més em crida l’atenció és la següent: Si tornant de viatge en avió, arribem tard de nit, quan ja no hi ha trens i decidim agafar un taxi per anar a casa haurem de tenir en compte que la baixada de bandera MÍNIMA és de 20€. A això cal afagir-li un PRIMER suplement de 3.10€ per recollir-nos a l’aeroport, un SEGON suplement de 2€ en cas que siguem en horari nocturn de divendres, dissabte, diumenge i festius. A més a més, pagarem un TERCER suplement d’aproximadament 1€ per maleta que portem i que superi unes mides ridícules. 

Bé, doncs la història que més em crida l’atenció és la següent: Si tornant de viatge en avió, arribem tard de nit, quan ja no hi ha trens i decidim agafar un taxi per anar a casa haurem de tenir en compte que la baixada de bandera MÍNIMA és de 20€. A això cal afegir-li un PRIMER suplement de 3.10€ per recollir-nos a l’aeroport, un SEGON suplement de 2€ en cas que siguem en horari nocturn de divendres, dissabte, diumenge i festius. A més a més, pagarem un TERCER suplement d’ aproximadament 1€ per maleta que portem i que superi unes mides ridícules. 

Així doncs, i ajustant el preu al màxim, si anem a un punt que no supera els 20 euros pagarem en total: 26.10€ (20+3.10+2+1 € per 1 maleta). I jo em pregunto…si ja paguem una baixada de bandera molt més cara pel fet de ser a un AEROPORT, per què ens cobren un suplement que porta aquest mateix nom??. Bé, imaginem que acceptem aquest plus de “l’aeroport”, però llavors per què ens cobren un altre euro per maleta que duem?? en qualsevol cas, què se suposa que cobreix la baixada de bandera de 20€ o aquest suplement que coneixem com “aeroport”?? que no se suposa que es freqüent que quan agafes un avió portes alguna bossa o maleta??

Un cop més, l’abús és evident i com si res… Ningú no es queixa i els nostres governant fan com si res…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s