“GSMA Mobile World Congress” (MWC 09) tanca les portes…el mateix de sempre?

Avui tanca les portes el GSMA Mobile World Congress 09, aquest Fira Mundial de Telefonia Mòbil que un cop més es celebra a la ciutat comtal. I després de passar-hi i veure alguns dels productes “estrella” que allà s’hi ensenyaven em queda una sensació agredolça… A banda d’algunes poques aportacions mai vistes fins ara, la percepció que m’emporto de la fira és que seguim amb una mica més del mateix…

De fet podríem concloure que hi ha 3 aspectes a destacar de l’edició d’enguany:

  1.  Promesa dels fabricants d’adoptar una connexió universal per als carregadors de tots els telèfons mòbils. (micro USB) 
  2. La majoria dels terminals de gama alta segueixen la tendència del Iphone i incorporen als seus aparells la pantalla tàctil.
  3. Mòbils amb càmeres de 8mpx o més.
  4. Mòbils amb mini-projector integrat.
  5. Aliança entre Nokia i Skype per tal d’aprofitar la tecnologia de VoIp [wiki] per a poder fer trucades gratuïtes.

Però tot són avantatges? analitzem-ho…

1.   Promesa dels fabricants d’adoptar una connexió universal per a tots els telèfons mòbils. (micro USB)

Finalment algú s’ha adonat que una cosa tan senzilla i tan comú en el món de la informàtica havia d’arribar a la telefonia mòbil. La pega és que pel que diuen això no ho podrem veure fins el proper 2012… massa tard.microusb1

 

2. La majoria dels terminals de gama alta segueixen la tendència del Iphone i incorporen als seus aparells la pantalla tàctil.

Des que el terminal d’apple va aterrar al món de la telefonia mòbil, totes les marques s’han volgut posar les piles per tal de poder competir amb l’Iphone però el cert és que cap ha aconseguit encara la sensibilitat del Iphone. Evidentment aquesta és una sensació més aviat subjectiva però sota el meu punt de vista la capacitat de fer “scroll” [wiki] que tenim amb l’Iphone no el tenim amb cap altre aparell. I que consti que tot i tenir un Iphone faig servir un altre terminal perquè com a telèfon em sembla que deixa molt que desitjar… (un altre dia en podem parlar). El que més va satisfer les meves necessitats i especialment quant a sensibilitat de la pantalla tàctil va ser el Nokia N97, un S60 de tercera generació que aporta més o menys sensibilitat en funció de com toquem la pantalla tàctil. A més, hi afegeix una interessant opció; cada cop que toquem la pantalla notem un petita vibració, aspecte que facilita les sensacions amb aquest tipus de pantalles. (A banda del teclat QWERTY [wiki] podem tenir un teclat convencional a la pròpia pantalla que només pel fet de notar aquesta vibració facilita força la feina a l’hora d’escriure un SMS [wiki] o qualsevol altre nota.

3. Mòbils amb càmeres de 8mpx o més.

Res a dir…el cert és que ens trobem amb mòbils amb una qualitat sensacional. Des de la majoria dels Sony Ericsson que cada cop s’especialitzen més en els mòbils tipus Cyber-Shot…de fet cada cop més semblen càmeres digitals amb capacitat de trucar que no pas a l’inrevés. 

se_c903_mwcmain

Tot i això, en aquest apartat trobem terminals amb unes capacitats fotogràfiques impressionant i un cop més el  N97 de Nokia sorprèn amb unes fotos de molt bona qualitat, objectiu Carl-Zeiss, i amb flash de leds.

4. Mòbils amb mini-projector integrat.

Aquí SAMSUNG aporta finalment una nova capacitat a l’univers de la telefonia mòbil…sense paraules:

 

Samsung MBP200 (WMC 09)
Samsung MBP200 (WMC 09)

 

 

5. Aliança entre Nokia i Skype per tal d’aprofitar la tecnologia de VoIp per a poder fer trucades gratuïtes.

Una altre de les notícies de la setmana és aquesta espècie d’aliança entre Nokia i Skype per tal de permetre trucades a través dels seus telèfons i aprofitant la tecnologia VoiceIP [El Pais]. Però això no és nou… de fet, jo fa prop de 2 anys que faig trucades amb el meu Nokia N95 a través d’Skype i gràcies a un programa més que recomanables que es coneix com FRING. Un programa que agrupa serveis com el de Skype però també molts altres com ara Twitter, ICQ, Facebook, etc… A més, parlem d’un programa gratuït que funciona a la perfecció.

fring

De fet, el que pot generar aquesta aliança és que les operadores de telefonia mòbil es posin les piles a l’hora d’oferir i de cobrar serveis de connexió o tarifa plana d’internet per compensar les pèrdues d’un costat amb un servei més complert. Fins ara algunes [Orange i Vodafone] fins i tot havien “capat” els telèfons mòbils que servien subvencionats per a que ningú s’aprofités d’aquesta nova forma de trucar.

En definitiva, l’edició d’enguany aporta novetats però qui potser encara no està prou al dia són les operadores que com ja vivim actualment, no ens permeten espreémer al màxim les capacitats dels nostres terminals.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s