COSES SORPRENENTS DELS MEUS ALUMNES NORD AMERICANS

 

periodismo-2

La docència! Aquest any m’he endinsat en una nova aventura professional que compagino amb les meves tasques periodístiques. Des del passat mes de gener dono classe a un grup d’alumnes nord americans que són a Barcelona per a fer aquí les seves assignatures universitàries durant un semestre. La organització i les assignatures són 100% professionals (sempre s’agraeix) i el programa vindria a ser una espècie d’Erasmus nord-americà que rep el nom de “One Million students abroad” (“one million”, anuals!). 

L’assignatura que imparteixo és la de “Journalism 2.0” i és en anglès. Com us podeu imaginar el temari passa per explicar i analitzar els canvis que el periodisme ha anat patint al llarg dels darrers anys amb l’evolució i democratització de les noves tecnologies i especialment de la web 2.0. [wiki]

Doncs bé, des que vaig començar a donar classes he detectat força aspectes sorprenents d’aquests futurs periodistes i especialment de les diferències entre la nostre forma d’entendre la universitat i la seva (i que consti que tinc alumnes de molts estats diferents). Mai no podem generalitzar però en tot cas parlaré de l’experiència amb aquests 20 universitaris…(genials, per cert!)

 • Obsessió per les notes, la forma d’avaluar, tipus d’exàmens i percentatge que reben per cada prova, assistència, participació o examen final.
 • Creuen que el normal és que els posis un 10, o una “A” mentre facin el justet. No assimilen gens bé res que no sigui una “A”.
 • Obsessió per les faltes d’assistència… fins i tot et recorden que un dia els vas posar una falta tot i que asseguren que estaven a classe… (normes de la casa: s’ha de estar a sobre de les seves absències…)
 • Necessiten que tot el que expliques estigui alhora projectat en una pantalla…si no ho veuen a la “keynote” o al “power point” no cal prendre nota…
 • Abans de qualsevol examen (midterm o final exam) demanen que els facis una espècie de repàs de continguts on el que realment esperen és que els diguis què els preguntaràs.
 • Avui em demanaven un “plus” a la seva nota final per haver vingut a classe l’endemà del Carnaval de Sitges…(ara entenc perquè sempre està tan ple el Carnaval… “one millions students abroad”). Us imagineu demanat millor nota al vostre profe perquè has anat a classe amb ressaca i sense gairebé poder prendre una sola nota o anant al lavabo perquè el cos no aguanta més…?
 • Tot i que fins fa quatre dies no sabien que era el “web 2.0” tenen al seu facebook prop de 1000 amics afegits…
 • I el millor de tot, dos comentaris que ha fet recentment dues alumnes al seu blog: “Dali, born in Figueres, was a Spanish Catalan surrealist painter, and in my opinion after seeing his work, was on some serious drugs.” O el de l’altre During siesta, the whole country rests from 2:00-6:00 PM.”

Ara bé, i per a no ser injust amb els meus alumnes, he de dir que estic encantat amb l’experiència i especialment amb ells! Són genials, amables, atents i tenen un actitud molt positiva. A més, contràriament al que s’acostuma a dir son molt “open minded” i aprecien i s’esforcen per entendre una cultura diferent i per gaudir sense miraments de totes les experiències que viuen.

Gràcies Chris i als que heu fet i feu possible que, avui per avui, visqui aquesta apassionant experiència.

Anuncios

8 comentarios sobre “COSES SORPRENENTS DELS MEUS ALUMNES NORD AMERICANS

 1. jajaja…bueno, tuo jo segur que també ho haguéssim intentat a l’epoca de universitat…!
  abraçades

 2. Aixo de la siesta esta bastant extes !!! Jo ja m’he trobat amb un parell per aqui que m’han dit exactament el mateix. Aquests es pensen que ho tanquem tot, i el pais entra en hivernacio !!! Es una autentica barbaritat, pero s’ha de reconeixer que no estaria malament !!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s