Cessat Oleguer Sarsanedas, Director de Catalunya Ràdio

oleguer

DIARI AVUI

Ramon Mateu serà el nou director de Catalunya Ràdio

L’actual director general d’Uniprex, empresa que gestiona Onda Cero, serà designat amb tota probabilitat per la CCMA aquesta tarda. Oleguer Sarsanedas serà destituït i li donaran un altre càrrec

Sílvia Barroso

Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)

Ult. Act. 10/06/2009 18:19

Ramon Mateu, actual director general d’Uniprex, l’empresa que gestiona Onda Cero i Europa FM, serà el nou director de Catalunya Ràdio amb tota probabilitat, si la proposta és acceptada pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjan Audiovisuals (CCMA) en la reunió iniciada aquest dimecres a les quatre de la tarda.

Segons ha pogut saber l’AVUI.cat, l’actual director de les emissores de la Generalitat, Oleguer Sarsanedas, és a la corda fluixa. Els tretze membres del consell de govern de la  CCMA debaten, en la reunió setmanal de l’òrgan, una proposta de la directora general, Rosa Cullell, per rellevar Sarsanedas i adjudicar-li “altres tasques”.

En la mateixa reunió es decidirà que Ramon Mateu sigui el nou director del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, si la candidatura té prou suport en el consell de govern. La mesura respon a la caiguda de l’audiència que ha tingut Catalunya Ràdio aquesta temporada, coincident amb la marxa d’Antoni Basas i altres canvis en la programació.

Ramon Mateu Llevadot va néixer a Barcelona l’any 1958. Ha estat director de l’àrea de mitjans de Planeta i  conseller delegat d’Unión Ibérica de Radio i conseller delegat de l’Agència Catalana de Notícies, entre d’altres càrrecs. Entre el 1997 i el 1998, en època del primer govern d’Aznar, va ser subdirector de TVE a Catalunya i, entre el 1996 i el 1997, havia dirigit Ràdio Nacional d’Espanya. Anteriorment, havia estat cap d’informatius a Onda Cero a Catalunya i gerent de l’associació d’emissores municipals EMUC.

DIARI DIGITAL; DIRECTE.CAT

La caiguda d’audiències provoca el cessament del director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas

El seu substitut serà el periodista Ramon Mateu

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), reunit aquest dimecres a la tarda, decidit destituir el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, degut a la davallada sostinguda d’audiència que ha patit la ràdio pública catalana aquesta temporada, on segons les dades del darrer EGM hauria perdut 100.000 oients els darrers sis mesos. Segons avança el diari AVUI, la destitució ha estat proposada per la directora general de la CCMA, Rosa Cullell, i el consell de Govern l’ha acceptada. El nou director de Catalunya Ràdio serà el periodista Ramon Mateu, actual director general d’Uniprex, l’empresa que gestiona Onda Cero i Europa FM.

La caiguda continuada de l’audiència de Catalunya Ràdio seria conseqüència de la marxa d’Antoni Bassas, que aquesta temporada ha estat substituït al capdavant de ‘El matí de Catalunya Ràdio‘ per la periodista Neus Bonet. Sota la direcció de Bonet, el programa líder d’audiència aquests 14 anys no ha pogut mantenir el nivell de temporades anteriors, i ha vist com milers d’oients se n’anaven a la competència. Així, el rival del Matí, ‘El món a RAC1’, hauria augmentat 127.000 oients aquest any fins a ser el programa més escoltat al Principat, sempre segons lesdades de l’EGM d’abril.

Arran d’aquesta pèrdua d’oients, Convergència i Unió ja va demanar fa unes setmanes la destitució de Sarsanedas, per la ‘pèssima gestió constatada en la caiguda sostinguda de l’audiència’. Llavors la diputada Joana Ortega va demanar a la comissió de control de la CCMA el cessament, criticant a l’actual direcció ‘el canvi d’una espina dorsal que funcionava’ i ha assegurant que ‘els esforços famosos per arrencar la crosta nacionalista han aconseguit també que la gent canviï de dial’.

La ‘jubilació’ de l’actual director contempla assignar ‘altres tasques’ a Sarsanedas. Cal recordar que Sarsanedas ja va substituir al seu dia Montserrat Minobis, la directora de Catalunya Ràdio nomenada durant el primer tripartit. Durant el mandat de Minobis va començar la marxa d’estrelles de l’emissora pública, com Jordi Basté o Antoni Clapés, que ha acabat amb l’actual pèrdua de lideratge de Catalunya Ràdio en les audiències del país.
El nou director de Catalunya Ràdio serà, segons avança el diari AVUI, Ramon Mateu, actual director general d’Unixprex, la companyia que gestiona Onda Cero i Europa FM, un professional de fora de la casa que té experiència a les delegacions de TVE i RNE a Catalunya.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s