Reaccions a les Audiències; RAC1 vs Catalunya Ràdio

Rac1 - Catradio

Un cop més, i tal i com ja us anunciava fa unes hores, avui han sortit els resultats de l’Estudi General de Mitjans (EGM). Les notes de final de curs havien d’arribar i avui han assetjat les emissores de Catalunya amb força… Bé, en alguns casos amb més força i en d’altres amb discreció/resignació. Per algú com jo, o com tants de vosaltres, tornem a viure un dia estrany, un dia de contradiccions, un dia agredolç; Ens n’alegrem molt per alguns companys que fan una gran feina i sobretot uns programes collonuts però alhora, el fet que aquest triomfin fa que d’altres, als qui també estimem, s’enfonsin… I no parlo només de programes o d’equips de programes… Ara mateix em passen pel cap altres companys que també treballen dia a dia a la ràdio i que, de ben segur això els afectarà; equips de màrqueting, premsa, tècnica, administratius i fins i tot informàtics… Aquestes notes li canvien l’humor a tots els qui porten un “tatoo” de la seva emissora i que, tot i que de vegades són conscients de com estan les coses, sempre confien amb veure la llum al final del camí… arribarà! de ben segur que arribarà!.

I als altres, amics, companys, ex companys, enhorabona!

Repassem doncs les poques i confuses notes que s’acostumen a publicar en dies com avui:

 1. RAC1 – AUDIÈNCIA GENERAL: 469.000 oients diaris. (Mateixa xifra que al darrer EGM – líder de 08.00h del matí i fins les 21.00h)
 2. CADENA SER (Catalunya) – AUDIÈNCIA GENERAL: 458.000 oients diaris (A l’anterior onada en ca aconseguir 452.000)
 3. CATALUNYA RÀDIO – AUDIÈNCIA GENERAL: 427.000 oients diaris (A l’anterior onada va aconseguir-ne 454.000)
 • El Món a Rac1 (amb Jordi Basté): 319.000 oients
 • El Matí de Catalunya Ràdio (amb Neus Bonet): 293.000 oients

Sigui com sigui, avui he volgut repetir un exercici que ja vaig proposar-vos després del darrer EGM, i que molts em vau comentar que us va agradar! Doncs bé, anem al gra i escoltem com han celebrat o no els principals programes de les graelles de RAC1 i Catalunya Ràdio. Voldria haver fet el mateix amb Cadena SER, ja que en aquesta onada hi prenen especial rellevància, però la manera com disposen els seus arxius d’àudio no em facilita la feina…així que res! ho deixem com la passada vegada:

(NO PATIU SI NO ES CARREGUEN LES IMATGES DELS ARXIUS D’ÀUDIO…S’ESCOLTEN IGUAL!!!)

FRANJA: MATINAL –  EL MÓN A RAC1 (Jordi Basté) vs EL MATÍ DE CATALUNYA RÀDIO (Neus Bonet)

[blip.tv ?posts_id=2350549&dest=-1]

[blip.tv ?posts_id=2350523&dest=-1]

FRANJA: MIGDIA –  MINORIA ABSOLUTA (Toni Soler) + LA SEGONA HORA (Quim Morales – RAC1) vs PROBLEMES DOMÈSTICS (Manel Fuentes – Catradio)

[blip.tv ?posts_id=2350584&dest=-1]

[blip.tv ?posts_id=2350601&dest=-1]

[blip.tv ?posts_id=2350613&dest=-1]

FRANJA: TARDA – VERSIÓ RAC1 (Toni Clapés) vs HEM DE PARLAR (Marta Alonso)

[blip.tv ?posts_id=2350628&dest=-1]

[blip.tv ?posts_id=2350636&dest=-1]

6 comentarios sobre “Reaccions a les Audiències; RAC1 vs Catalunya Ràdio

 1. Sincerament pipo, crec que alguns tenen la pell és massa fina i segons com fa mal reconèixer que t’ha tornat a passar pel davant. Per poc? Sí, per poc, però el tema cou.

  I com no, dir que directament els que els hi cou la pell prohibeixen fer cap tipus de comentari al respecte.

  Tu que creus???

 2. Jo, com deia, crec que és complicat valorar aquestes situacions quan tens tans amics als qui aprecies i estimes a una banda i altre de la diagonal. Ara bé, sigui qui sigui el guanyador de cada EGM, crec que és necessari i elegant felicitar a qui guanya i fer-ne ressó ja sigui favorable o no…si quan guanyen uns es noticiable també ho és quan perden. I parlo en general, si la cosa s’inverteix cap a on sigui seguiré pensant el mateix… és un erxercici d’educació i humilitat.
  Per a mi, un exemple d’aquest tipus de “agraïments” a l’audiència és el Quim Morales…breu, educat, elegant…
  Abraçades Daniel!!!

 3. On puc trobar les audiències programa per programa? m’agradarïa també poder compararles amb les de l’any passat…es clar que la tendencia està marcada i les audiencies seguiran pujant i baixant respectivament, perqué tan la Neus Bonet com sobre tot el programa de la tarda no donen en nivell.

  Per cert, quan parlaves de canvis et referies al Hem de Parlar? També feies referencia a programes de nit…quin/quins?

 4. Pau, encara és aviat per a que trobis les audiències programa per programa…si ets del “mundillo” ja sabràs que aquests dies les notes es serveixen amb compte-gotes i que no estan a l’abast de tothom…de totes formes, tan aviat com ho tingui tot ja en faré un breu resum amb la comparativa de l’any passat en aquest mateix EGM…
  I quan parlava de canvis, paralva de canvis en general…de canvis als pilars fonamentals en la graella d’una emissora de ràdio…i com s’acostuma a dir: “Hasta aquí puedo leer…”

  Ara bé, podem fer un joc per a que vegis la quantitat de rumors que corren aquests dies. Et faré una llista de noms que en algún moment han estat o estan en boca de tots pensant que podien (qui sap si ho faran) fer un canvi de cara a la temporada vinent…ja sigui de horari (dins l’emissora on estan) o saltant a l’altre banda de la diagonal (dependrà des d’on es miri) i fins i tot arribats d’altres llocs…

  – Xavi Bosch
  – Manel Fuentes
  – Júlia Otero
  – Elisenda Roca
  – Helena García Melero
  – Jordi Basté
  – Llucià Ferrer
  – Lídia Herèdia
  – Un corresponsal de Catradio
  – Quim Morales
  – ….. I molts altres noms……
  (AQUI EN PODEU AFEGIR MÉS…)

 5. El Bassas a RAC 1? Qué fuerte qué fuerte!

  Quedem a l’espera d’aquesta entrada promesa amb les comparatòries programa per programa. M’he descarregat el document de l’EGM i sembla un puto jeroglífic per a estadistes.

 6. Eihm???
  qui ha dit res del Bassas a RAC1?????
  El Bassas en principi ho te tot lligat i ben lligat a Washington durant una temporadeta…
  prepararem el document!
  don’t worry!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s