Atracament a la Zona Blava de Barcelona…

zona-azulSempre he pensat que lo de la zona blava/verda de Barcelona i per extensió dels pobles i ciutats de Catalunya, és una manera d’atracar al ciutadà d’una forma molt educada. I com els catalans som una mica aturadets i ens conformem amb qualsevol cosa, PAGUEM… (no crec que calgui posar exemples per a demostrar-ho…oi?).

Sense anar més lluny, a Vigo (Galícia), quan van decidir imposar la zona blava, els veïns d’aquesta ciutat d’esquenes al mar es van negar a pagar. Indignats, van decidir d’una forma conjunta, i gràcies al boca-orella no enriquir la casa consistorial. Evidentment l’ajuntament va començar multant però ben aviat va adonar-se’n de que allò no era viable… Les multes es van acabar i van desistir durant uns mesos. Malauradament poc després ho van tornar a provar i aquesta vegada amb èxit.

En aquest punt, caldria recordar que antigament pagavem una espècie d’impost que encara paguem però amb petites variacions. LLavors es deia “Impuesto de circulación y estacionamiento“. Però és clar, un bon dia algun llest de l’ajuntament va veure que això del “estacionamiento” també podia aportar molts diners a l’ajuntament, i així va desaparèixer lo de “estacionamiento” del títol de l’impost.

Sigui com sigui, lo de la zona blava és un robatori. Pagues tant com a un pàrquing privat però sense que ningú no ens vigili el cotxe. O crèieu que aquells senyorets/senyoretes de groc també el controlaven i mimaven??? Doncs bé, a banda del preu i de la manera de gestionar-se en funció de la zona de la ciutat o fins i tot del punt del territori on estiguin disposats, acostumen a generar una simpàtica confusió que deriva en dues possibles i estúpides actuacions;

 1. Que paguem quan no toca
 2. Que no paguem creient que no toca i ens posin una simpàtica multa.

Doncs bé, el passat divendres vaig caure en aquesta segona variant. En veure les maquines tancades a un costat del carrer vaig pensar que en aquella zona no es pagava (recordem que era agost, i que al llarg d’aquest més una petita part d’aquestes zones són de franc a la ciutat comtal). El fet és que quan vaig tornar al cotxe tenia un rebut de color groc que deia “Avís” i finalment deixava clar que l’avís estava acompanyat d’una denúncia.

Si algú creu que tot això de l’àrea verda/blava està ben regulat a Barcelona, que escolti aquesta secció que vaig fer fa unes setmanes al Matí de Catalunya Ràdio dins la secció que podeu sentir dilluns, dimecres i divendres cap a les 10.10h i que es diu “Baix Consum”…Ah! òbviament era sobre la Zona Blava/Verda de Barcelona.

La podeu trobar AQUÍ

Pels qui vulguin veure la nota de premsa (molt clarificadora) que em van enviar el passat 28 de juliol que no es perdi els dos documents d’aqui a baix…

Imagen 1

Imagen 3

Anuncios

3 comentarios sobre “Atracament a la Zona Blava de Barcelona…

 1. Molts pàrquings privats tenen un rètol de l’estil de “No nos hacemos responsables de los objetos que hay en el interior de los coches”. Tampoc em sembla que estiguem molt protegits als pàrquings privats. Tampoc sé si és massa legal. Som tontos tots plegats. I espera el tema de les motos. Espero que ens movilitzem tots els motoristes.
  Petons Pipo! Cerveseta a Gràcia?

 2. Efectivamente las zonas azules y verdes son un robo.
  Es cierto que existe una ley que autoriza a los Ayuntamientos a limitar el tiempo de estacionamiento en un lugar determinado, pero por más veces que me la he leido, en ninguna parte dice que puedan o deban cobrar por ello.
  Si no estoy equivocado en mis notas, es el Real Decreto 1428/2003 de 21 de Noviembre de 2003.

 3. GRacias L.S Moreno…le echaré un vistazo!!
  I pel que dius Marc, tota la raó…ja vaig fer també una secció a la ràdio sobre això dels pàrquings privats (otros que tal…) i en el blog pots trobar un article sobre les motos i les super idees de l’amic Narváez, regidor de mobilitat de l’ajuntament de Bcn…
  terrible!!

  Casi millor viure a prop de la boqueria que com a mínim estas entretingut… 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s