Barcelona recapta diners i ara ataca les motos…

viscA Barcelona

ViscA Barcelona???. Barcelona és, cada vegada més, un aparador de luxe que s’ha de finançar amb l’ajut dels que l’hem de suportar dia a dia. Adoro la ciutat i m’encanta passar-hi hores però cada cop és fa més difícil viure-hi i especialment quan t’has de moure d’aquí cap allà. I ara no em refereixo al que passa amb una ciutat de broma com la nostre que s’inunda cada cop que cauen quatre gotes deixant algunes de les principals arteries de la ciutat totalment negades.

aiguat

Des de fa un temps l’ajuntament de Barcelona i més concretament la regidoria de mobilitat és dedica a complicar-nos la vida a tots plegats. La persecució passa per tot tipus de mesures. Tenim una ciutat on aparcar de franc és una missió impossible; una zona blava abusiva, i una zona verda inútil en molts casos. Radars de velocitat per tot arreu, grues a munt i avall intentant complir amb la quantitat de cotxes que toquen i una guàrdia urbana que ja ni tan sols es baixa del seu vehicle per alliçonar als conductors que no es comporten de forma cívica. Les càmeres que porten amb ells o les que tenen instal·lades al vehicle els estalvien la feina i fan que la quantitat de sancions que posen per hora sigui molt superior a la d’abans. Ah, i no oblidem a uns senyors de groc, que tot i no ser del cos de la Guàrdia Urbana, cada dia tenen més potestat per a fotografiar qualsevol vehicle, sigui a la zona blava o fora d’ella, per enviar la imatge a la central mitjançant les seves PDA per a que un agent “de veritat” les signi com si hagués estat al lloc dels fets…

Però és que des de fa força mesos, sembla que l’ajuntament te clar que ara toca atacar les motos i treure’n profit. De fet, no fa gaire, a Francesc Narváez, regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, se li va escapar a la sintonia de Catalunya Ràdio que ara tocava estudiar la possibilitat de crear unes àrees blaves i verdes per a les motos... I després què? Les bicis? No, no patiu…les bicis ja fa temps que estan controlades per un ajuntament que no els deixa respirar. És complicat fer servir una bici de propietat a Barcelona. Són molt pocs els espais adaptats per a lligar-la i en canvi, i com tots sabeu, són molts els dedicats al desastrós bicing. I en cas que lligueu la vostre bicicleta a una farola o a un arbre, prepareu-vos per la sanció… El que interessa és que feu servir el bicing que així es fa caixa…

Doncs bé, tot i que des de mobilitat van afanyar-se en desmentir aquelles declaracions de Narváez, la Guardia Urbana ja s’està posant les piles… El parc de motos que hi ha a la ciutat comtal és molt superior als espais destinats per a l’aparcament d’aquests vehicles, i és clar, la única manera d’afrontar aquesta manca de previsió passa per aparcar a moltes de les voreres de la ciutat i especialment en aquelles més amples per a molestar el mínim possible a la gent de la zona. Avui, sense anar més lluny, i després d’aparcar a la mitjana de Rambla Catalunya (espai d’una amplada de més de 10 metres), m’he trobat amb una simpàtica multa de 30€.  Bé, en realitat jo no era l’únic… més de 50 motoristes s’hauran trobat avui amb aquest regal de l’ajuntament.

Mobilitat dirà el que vulgui, però després d’uns mesos de multes, el seu missatge serà el de sempre… “HEM HABILITAT UNES ZONES BLAVES/VERDES/ROSES ESPECIALS PER A LES MOTOS PERQUÈ A LA VORERA MOLESTEN I AIXI ELS VIANANTS NO HAURAN D’ESQUIVAR LES MOTOS MENTRE PASSEGEN”… El que traduït vindria a ser “HEM HABILITAT UNES ZONES ESPECIALS I DE PAGAMENT PER A LES MOTOS PERQUÈ N’HI HA TANTES A BARCELONA QUE SE’N POT TREURE MOLT DE PROFIT, I A MÉS TENIM UNA EXCUSA COLLONUDA PER A COLAR-VOS EL GOL; ELS VIANANTS”… (I si no em creieu llegiu aquesta notícia del passat març) I en menys de dos anys, no hi haurà una plaça d’aparcament per a motos gratuïta a la ciutat i tots haurem d’aparcar pagant o fent servir pàrquings per a motos… i si no, temps al temps…S’accepten apostes.

Anuncios

Un comentario sobre “Barcelona recapta diners i ara ataca les motos…

  1. Barcelona ecs. Jo me las piro vampiro a partir de gener. Tenim el que mereixem. Ni més ni menys.
    Però íntimament espero que els motoristes unim forces i la liem. Si ho fem hi haurà esperança: els barcelonins encara no estem totalment domesticats i anul·lats per l’Ajuntament.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s