El futur d’internet…?

Aquest cap de setmana es celebraven els primers 6 anys de vida de Facebook. 6 anys que han donat per molts i que han aconseguit crear una xarxa de 400 milions de persones. Crec recordar que fa cosa d’un any facebook va aconseguir els 100 primers milions d’usuaris en un 4 anys. El cinquè ho va duplicar i ja es parlava de 200 milions de persones connectades. Ara ja parlem de 400 i avui llegia a algun lloc que calculen que al 2016 n’hi haurà 2 mil milions. De debò creieu que Facebook resistirà fins el 2016??? Ells potser si…

Parlem d’un programa pilot que va néixer per a connectar diverses universitats nord americanes entre sí [wiki], i d’un programa que passats els anys va incorporar el famós “mur” i la barra d’estat “Què et passa pel cap?” copiant-la del “Twitter“, però alhora parlem d’una eina que s’haurà de reinventar per a poder persistir tant de temps. I qui sap, potser ja ho estan fent… Fa pocs dies llegia també que Facebook podria donar una adreça de e-mail pròpia a cadascun del seus  usuaris. Aquesta pot ser una bona mesura. Crear un mail potent, com va fer google, per a després guarnir-lo de connectivitat i altres serveis sí que te sentit. De fet, és el camí invers de google… Ells van començar pel mail, després van venir multitud de serveis i quan van voler crear connectivitat i xarxa, van presentar l’encara embrió del “wave“…però mentrestant, han estat treballant en una altre eina que personalment crec que marca un abans i un després; el Chrome OS.

Probablement a molts això us sona a xinès, però és molt senzill… Cada vegada més, som molts els qui anem d’aquí cap allà movent-nos i treballant en moltes ordinadors; el de casa, el de la feina, el del portàtil o el de la facultat… I cada vegada som més el qui no sabem on tenim alguns arxius o documents. El Pen-drive és de gran ajuda però sovint, no en fem còpies de seguretat o simplement desconeixem on tenim alguna informació valuosa. Doncs bé, tot això ho solucionen els sistemes operatius com el Chrome OS o el català EyeOS.

Amb aquestes eines, l’únic que necessitem és un ordinador i una connexió a internet. Entrem a una espècie de navegador, hi posem el nostre nom d’usuari i contrasenya i ens apareix tota la nostre informació i carpetes. D’això se’n diu “cloud computing” i això de tenir-ho tot al “núvol” ofereix moltes avantatges però segur que per a la majoria, encara moltes desconfiances… veurem cap a on evoluciona…ALGUNA APOSTA???

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s