Rajoy i la soledat…

Tw Joan Jordi

Joan Jordi. Ell és el «culpable» que ara mateix sigui aquí. Tot i això, he de confessar que havia pensat en el que ell em va suggerir més d’una vegada però sempre m’havia fet un punt de mandra…  (No prometo actualitzar-ho cada setmana però ho intentarem!)

Sigui com sigui, a partir d’avui intentaré fer cinc cèntims de l’explicat cada setmana al programa «8aldia amb Josep Cuní» (8tv).

El tema d’ahir és especialment interessant i com apunto en el títol del post es tracta del que alguns han batejat com EMOTION ANALYTICS. Fins ara tots havíem sentit parlar (o no) del SENTIMENT ANALYTICS [wiki] (habitualment lligat al Big Data) però ahir vam abordar aquesta altra variant.

Per a que ens entenguem; algunes empreses com l’israeliana Beyond Verbal porten 18 anys treballant en l’anàlisi de les emocions a través de la veu. És a dir, en la capacitat de detectar si algú està irritat, se sent vulnerable o està segur de si mateix en tan sols 20 segons. Actualment, aquesta empresa se serveix d’una APP que analitza la parla durant 20 segons, com a mínim. L’aplicació en qüestió és diu MOODIES, està disponible en IOS i Android, i avalua com s’articula un discurs (to, ritme, pauses, rotunditat, etc), deixant de banda el «què» i l’idioma de l’interlocutor.

Moodies - portada

Segons Beyond Verbal, les utilitats  d’aquestes anàlisis són diverses però ells se centren en 2 possibles usos; l’estudi de possibles candidats per part dels departaments de Recursos Humans, i l’anàlisi de l’estat d’ànim dels clients que truquen a un telèfon d’atenció al client d’una empresa i passen primer per una màquina on han d’explicar el que els passa.

Per si voleu veure com funciona, a continuació podem veure la demostració que vam fer ahir al programa 8aldia, amb l’ajut de 3 personatges triats a l’atzar i que darrerament estan molt entretinguts; Alícia Sánchez Camacho, Artur Mas i Mariano Rajoy.

***PODEU TROBAR EL VÍDEO ORIGINAL AQUÍ

Per si us fa mandra veure com analitza a cadascun dels polítics, la raó del títol d’aquest post és aquesta:

Rajoy soledat

A banda d’això, i partint de la mateixa premisa, algunes empreses també fa temps que treballen en l’anàlisi del plor dels nadons. En aquest cas, i després d’estudiar el plor de molts petits han pogut concloure en quins casos i quins plors indiquen gana, son, necessitat de jugar, etc… és el cas de CRY TRANSLATOR.

CryTranslator - portada

I per últim, i desconec si amb tanta precisió, existeixen algunes APPS que se suposa que descodifiquen els lladrucs dels gossos… és el Cas de Bowlingual Dog Translator!

Bowlingual - portada

 

2 comentarios sobre “Rajoy i la soledat…

  1. eeiii està molt bé aixo de parlar de les aplicacions, a mi també moltes vegades se m’escapa alguna cosa quan t’escolto i habia pensat en dir-te que si ho posabes al blog o a algun lloc seriem molts els que et llegiriem i t’ho agrairiem!!!!!!!! Moltes gràcies doncs i endevant que en saps un c…. i es un gust seguirte!!!!

Deja un comentario